2010 m. balandžio 18 d., sekmadienis

Pirmieji balandėliai su grybukais

Reikės: šviežio kopūsto, 500gr faršo, didelis paprastas sogūnas, didelė morka, 2 kiaušiniai, stiklinė ryžių, 250g pievagrybių, 2 v.š. grietinės, žiupsnelis druskos, pipiru ir vegetos, v.š. miltų.
Gaminame: į faršą dedame, supjaustytą svogūną, smulkiais šiaudeliais pjaustytą morką (trečdalį morkos pasiliekame), įmušame kiaušinius, beriame ryžius, druską, pipirai ir viską gerai išmaišome. Kopūstą panardiname i verdanti vandenį ir nuiminėjame po viena lapą, tada ištiesiame dedame faršą ir suvyniojame. Man gavosi 28 nedidelių balandėlių. Įdedame į puodą, pripilame vandens ir troškiname ant nedideles ugnies 30-40 min. Padažą darome taip, pievagrybius pasmulkiname, kepame ant aukštos ugnies, tada išimame ir beriame į keptuvę miltus. puse stiklinės vandens ir grietine, viska gerai išmaišome. Tada vel suberiame keptus pievagrybius ir ant mažos ugnies dar patroškiname, suberiame vegetą, ir likusią pjaustytą morką. Kai balandėliai išsitroškina juos sudejau į keptuvę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą