2010 m. vasario 28 d., sekmadienis

Karpis su ryžiais


Rekės: 3kg karpio, druskos, pipirų, salierų, petražolių, krapų, vegetos, stiklinė ryžių, 2 kiaušiniai, kopūstas, morkos, galvutė česnako, grietinė.

Gamyba:
Karpį išvalome, įtriname druska su pipirais, paliekame marinuotis per naktį. Prieš kepant i žuvies pilvą sudedame stambiai smulkintus česnakus, petražoles ir krapus susmukinam smulkiau, patriname vegeta, salierus pjauname išilgai ir kemšave žuvį. Žuvį iš išorės patepame grietine. Kepame 40min 180 laipsnių temperatūroje.

Ryžius išverdame, įkaitintame WOK inde įpilame šlakelį aliejaus tada įmušame kaiušinius ir su mentele sukamaisiais judesiais kepame kiaušinius. Įberiame ryžius ir išmaišome.
Kopūstą apverdame, kad lengviau nuimti lapus, morkas sutarkuojame su česnakais. Į kopūstą įvyniojame tarkuotas morkas su svogūnu. užpilame marinatu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą